1962 yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurulan ve yarım asırlık lezzet yolculuğunda, sabah kahvaltısından akşam yemeğine günün her öğününde çeşitli ürünleriyle sofralarda “lezzet sihirbazı” olarak yer alan Tukaş, kalitesine gösterdiği özen ve tüketicisine verdiği güvenle tarıma dayalı gıda sektörünün öncü kuruluşlarından biridir.
Tat Gıda, Vehbi Koç’un ihracata dayalı tarımsal üretim modeli fikriyle, 1967 yılının Haziran ayında, Bursa Mustafakemalpaşa’da temelleri atılarak faaliyetlerine başladı.
Sütaş Süt Ürünleri A.Ş., Türkiye’nin en büyük mandıra ürünü şirketlerinden biridir. Şirketin ana ürünlerine yoğurtlar, ayran, peynir, süzme yoğurt, kaymak, kefir, krema, çökelek, tereyağı, süt, petit suisse bebek ve çocuk ürünleri dahildir.
Kerevitaş olarak SuperFresh markasıyla 21 kategoride 657 ürünümüzle dondurulmuş gıda pazarının en zengin ürün portföyüne sahip şirkettir.
70 yıllık bir geçmişi olan Seyidoğlu Gıda, helva, reçel, tahinpekmez ve kakaolu krema başta olmak üzere 300’den fazla ürün çeşidiyle pek çok yeniliğe imza atmış olup, lezzeti ve kalitesiyle tüketicinin tercih ettiği sektörün öncü markalarından biridir.
Reis, bu topraklardan dünyaya yayılan global bir kuru gıda markasıdır. Çiftçilerimizin el emeği göz nuru olan pirinç ve bakliyat üretimleri, “Reis” markası ile 4 kıtada 26 ülkeye ihraç edilir.
1978 yılında kurulan Özsarı Gıda, başarılı geçmişiyle Türkiye’nin sektöründe önde gelen şirketleri arasında yer almakta ve gıda sektöründe bölgesel lider olma vizyonuyla hareket etmektedir.
Kuruluşundan bugüne kadar Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan OVA UN FAB.A.Ş. bu başarılı macerasına 1952 yıllarında Konyalı ve Adanalı iş adamlarının girişimi ile başlamıştır.
Bir dönem bölgenin en büyük istihdam kaynağı olan Mudurnu Tavukçuluk, 1967’de, milletvekilliği de yapmış olan Tevfik Türesin tarafından 500 piliçle kuruldu.
1994 yılından beri dondurulmuş gıda sektöründe faaliyet gösteren Göztepe Ailesi’nin şirketi Fine Food, her geçen yıl büyüyen üretim kapasitesi, yeni yatırımlar ve son teknoloji makineleriyle Türkiye’nin sektöründe en büyük dondurulmuş meyve, sebze ve parmak patates üreticisidir.
Filiz Gıda, 1974 yılında Bolu’da kuruldu. 1994 yılında ise dünyaca ünlü İtalyan makarna markası Barilla ile işbirliği yaparak Barilla Gıda adını aldı.
Eker Süt Ürünleri, 1977 yılında Altan Eker ve Aykut Kutay tarafından Bursa’da Eker Çiftliği içindeki küçük bir imalathanede yoğurt ve ayran üretimi yapmak amacıyla kuruldu. Bugün ise süt ve süt ürünleri konusunda 100’den fazla ürün çeşidine sahip bir firmadır.
1985 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Doğuş Çay, ilk yatırımını çay sektöründe gerçekleştirdi. Çay ile başlayan faaliyet alanı, ilerleyen yıllarda şeker ve konserve faaliyetleri ile devam etti.
Deva Yoğurt; 1968´den süre gelen Süt ürünlerinde üretim yapan Deva Yoğurt , Yeni fabrikasına 15 Ocak 2011 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. M. Mehdi EKER tarafından açılmış ve üretime başlamıştır.
Calvé Unilever grubuna ait mayonez ve ketçap markasıdır. Markanın öyküsü Hollanda’da “Delftsche Slaolie” altında bitkisel yağ üretimi fabrikasının kuruluşu ile 1884 yılında başladı.
Bizim’in mısır yağları, yemek pişirmede ve özellikle derin yağda kızartmada yaygın olarak kullanılan rafine edilir. Karmaşık bir rafine işleminden geçirildikten sonra yağa benzersiz özellikler katmayı başaran Bizim, kullanıcılarının lezzet arayışlarına anında son vermeyi başarır.
Rafine Ayçiçek Yağlarımız, faaliyet bölgemizde özenle yetiştirilen ayçiçeklerimizden, tamamen kendi Birliğimiz bünyesinde imal edilmiş 1.Kalite yağlardır.